KDF Waterverzachter

Uitleg KDF en R&D management

KDF waterverzachter, wat betekent nu KDF? KDF staat voor Kinetic Degradation Fluxion dat verwijst naar de reductie-oxidatiereactie, gegenereerd door het filtermedium. KDF is een koper / zink formulering. Door het lagere edelmetaal zink te mengen met het hogere edelmetaal koper in een bepaalde verhouding, wordt een omgeving gecreëerd die gelijkenis vertoont met een gemeenschappelijke batterij: elektronen worden verplaatst van substantie naar substantie. De omstandigheden zijn niet hetzelfde als in batterijen, dus deze “elektrische kracht” is alleen aanwezig als een statisch elektrisch veld.

Een aantal stoffen, aanwezig in water, dragen ook een elektrische lading en worden ionen genoemd. Deze ionen zijn verantwoordelijk voor de elektrische geleidbaarheid van het water, wat zou kunnen worden gebruikt als een algemene parameter voor de waterkwaliteit.

Het water dat door KDF stroomt, kan enkele ionen bevatten met een onstabiele lading die kan worden beïnvloed door het elektrische veld van het medium. Door deze reactie zullen deze stoffen op het oppervlak van het KDF worden gehouden en uit het water worden verwijderd.

 

Verschillende types KDF

Er zijn 2 verschillende types KDF:

KDF 55                  artikel nummer 0902011350      brons kleur

KDF 85                  artikel nummer 0906011656        Bruin

Deze 2 types zijn verpakt als 1/3 cuft-zakken met een stortgewicht van 2,6 kg / l

Eén zak is 9,45L en weegt ongeveer 2,5 kg.

Beide typen zijn NSF-standaard 61 gecertificeerd en worden gebruikt in drinkwatersystemen.

 

Applicaties

KDF 55 en KDF 85 hebben elk een typische werking:

KDF 55                  voor het verwijderen van Chloor en zware metalen ( Cu, Pb, Hg,…)

KDF 85                  verwijderen van ijzer en H2S (Waterstofsulfide =geur van rotte eieren)

De producent vermeldt het gebruik van KDF vergelijkbaar met andere filtermedia. Vanwege het zware gewicht van het product is de lineaire terugspoelsnelheid hoog: 73,5 m / uur! Daarom wordt de toepassing als opgevulde tank niet aanbevolen.

 

De meest aanbevolen applicatie van KDF is:

KDF 55                  in patroon, gebruikt als doodlopend filter

KDF 85                  in kleine hoeveelheid toegevoegd aan v.b. Ionenuitwisselingshars

KDF wordt niet verbruikt, maar verliest zijn vermogen slechts gedurende een lange tijd. Een KDF 55-patroon is dus een zeer goede keuze om voor een actief koolstoffilter te plaatsen om de koolstoflevensduur te verlengen of om zeer kleine concentraties zware metalen te verwijderen, die in een gecomplexeerde structuur zijn gebonden aan het KDF 55-oppervlak in plaats van een afzetting die anders drukverlies zou veroorzaken zonder terugspoeling.

Het gebruik van KDF 55 in patroon filter:              0,6L KDF 55 ( =1,5 kg ) max. debiet 0,25 m³ / h (één kraan voor drinkwater) levensduur: tot 170 m³

KDF is met succes gebruikt als toevoeging aan weekmakers en Crystal Right-filters, om de slechte geur en smaak uit bronwater te verwijderen of om de hars te beschermen tegen vernietiging. KDF heeft ook bewezen een bacteriestatisch werk te hebben, vanwege het aanwezige elektrische veld en is beter bevonden dan zilver.

Het gebruik van KDF 55 en 85 als aanvulling:

5-6% KDF voor waterverzachterharsen

5-6% KDF voor Crystal Right hars

Een zeer goed resultaat is gevonden in het gebruik van een chlorinator, die een kleine hoeveelheid chloor genereert tijdens de regeneratie, om de maximale activiteit van de KDF-toevoeging te behouden.

 

KDF is combineerbaar met de volgende actievekool soorten.

  1. korrelvormige actieve kool
  2. pellet actieve kool
  3. actieve kool in poedervorm
  4. kokosnoot actieve kool
  5. honingraat actieve kool
  6. bamboe houtskool
  7. bot houtskool

 

 

Bedrijfsaanzicht

Contacteer ons voor een gratis offerte of meer informatie